© Michael Hardenfelt 2014

Gdansk guide

 

Warszawa guide

 

Viden om Polen

 

Nyhedsblog - aktuelle begivenheder i Gdansk

Warszawa

CITY GUIDE

Gdansk

 

 

 

 

 

Hjælp til praktiske gøremål i Gdansk, Sopot, Gdynia samt i resten af Polen.

Få hjælp til hverdagens småproblemer!

Hvis du er i gang med at bosætte sig i Polen, eller vil til at drive forretning her, så få timebaseret hjælp til hverdagens småproblemer.

Leje af lejlighed og kontorer, registrer firmaet og tal med skattevæsnet. Tusindvis af trivielle opgaver klares hurtigt og effektivt.

                 Timepris: 115 zl i Gdansk

        inklusive oversættelse ved møder eller lignende

Mail: m@hardenfelt.com


Rundvisning i Gdansk.


 

 

Rundtur i Warszawa

8 timers rundtur med start fra Slotspladsen eller jeres hotel.

Under turen fortæller jeg om Polen og Warszawa - både før og nu.

Heldagsture tilrettelægges individuelt, og inkluderer selvfølgelig et par stop til mad og en forfriskning.

 

                            Pris 950 zloty + eventuelt omkostninger til bus        

Mail: m@hardenfelt.com

Telefon: +48 600 43 53 83

Rundtur i den Gamle by, hvor vi ser på de historiske monumenter og arkitektur – Vi tager den klassiske kongerute, som inkluderer Dluga-gade. Vi ser også havnefronten, posthuset, torvehallerne, den gamle befæstning og de små gader, som giver mulighed for at sammenligne den overlevende førkrigs-arkitektur med nutidens rekonstruktioner.  Vi aflægger selvfølgelig også et besøg i Maria Kirken og går en tur gennem Mariacka-gade, hvor det vrimler med ravbutikker. Undervejs fortæller jeg lidt om Polens historie og aktuelle situation.

 

2 timer 230 zloty

En tretimers tur giver mulighed for at bygge lidt mere på ovenstående program. Der er flere muligheder, fx.:

1. Vi starter i den Gamle Forstad, en bydel der ligger lidt afsondret fra det historiske centrum. Her er byen ikke genopbygget på samme måde som i centrum, hvilket giver mulighed for at se hvordan byen er dannet som et historisk kludetæppe – middelalderbygninger blander sig med tyske boligblokke fra det 19. århundrede og pompøse offentlige bygninger, lokal graffiti, udbombede ruiner fra krigen, højhuse i beton fra 1960erne og 70erne samt luksuriøse moderne boligblokke bygget indenfor det sidste årti. Vi kigger forbi de gamle lagerhaller og bydelen de Lange Haver, som også byder på blandet arkitektur. Til sidst sammenligner vi det hele med det genopbyggede centrum, som står i al sin pragt om minder om byens polske rødder.

2. Rundtur i den gamle by + et besøg ved skibsværftet og udstillingen ”vejen til frihed” (plus 6 zl. pr. person

3. Rundtur i den gamle by + et besøg i det gamle fængsel, som er indrettet som ravmuseum (plus 10 zl. pr. person)

4.  (vi afkorter hovedprogrammet lidt, for at nå alle kirkerne) Kirkerne i Gdansk: Katarzyna-kirken, Treenighedskirken, Det kongelige Kapel, Apostelkirken (Peter og Pawel), Elizabet-kirken.

 

3 timer 330 zloty

 

-----------------------------------------------------------

Rundtur i Sopot

Vi kommer omkring de hotte steder i Sopot, ser på arkitekturen og kigger op i den øvre del af byen, hvor man finder naturskønne områder.

2 timer 230 zloty

-----------------------------------------------------------

Langs banen

Vi tager lokaltoget fra Gdansk, og står af ved en række stationer på vejen, hvor vi kigger på de lokale seværdigheder, og også ser hvordan man bor i Polen, hvis man ikke lige har en lejlighed i det historiske centrum.

 

3 timer 330 zloty

--------------------------------------------------------------------

Heldagstur

I en afslappet stemning besøger vi Gdansk, Sopot og Gdynia, samt et par andre interessante steder på vejen. Der bliver tid til at spise lidt undervejs, vi ser stranden og nyder en forfriskning når det er tiltrængt.

8 timer 830 zl. plus togbilletter til deltagerne

-----------------------------------------------------------

Individuelle ture

 

Hvis der er noget I specielt gerne vil se, eller ønsker en speciel tematisk tur, organiserer jeg selvfølgelig gerne dette, både i Gdansk-området og i Warszawa, men eventuelt også I krakow eller Wroclaw, hvor jeg også er stedkendt.